Geen vaste aanstelling en toch een hypotheek?

Je hebt geen vaste aanstelling en je wilt wel een hypotheek?

Er zijn echt mogelijkheden:

  1. Je hebt wel een baan maar een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
  2. Je werkt als uitzendkracht
  3. Je hebt een flexibel dienstverband
  4. Je bent ZZP'er

Wel een baan maar geen vast contract?

Als je een arbeidsovereenkomst hebt voor bepaalde tijd maar je hebt wel het vooruitzicht op een vast contract? Dan kan je werkgever je een intentieverklaring geven. Als de wettelijke proeftijd van een maand eenmaal voorbij is gaan de banken akkoord met een werkgeversverklaring met intentieverklaring.

Je hebt een flexibel dienstverband

  • Oproepcontract, bijvoorbeeld een min-max contract. Dan heb je zekerheid over een bepaald aantal te werken uren
  • Nul uren contract, dit is een overeenkomst zonder werk en betalingsverplichting

De meeste banken kijken naar het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar, als het laatste jaar het laagste is, wordt dit inkomen als toetsinkomen genomen.

Je werkt als uitzendkracht

Bij een uitzendcontract heb je te maken met verschillende fasen:

  • fase A, dit contract kan altijd tussentijds opgezegd worden. Binnen een termijn van 78 weken kunnen talloze contracten aangegaan worden met het uitzendbureau.
  • fase B, in deze fase heb je een contract voor bepaalde tijd. In deze fase kunnen 8 contracten afgesloten worden gedurende een periode van 2 jaar.
  • fase C, dit is een contract voor onbepaalde tijd. Meestal kom je dan in dienst van de opdrachtgever, dit contract zal dus niet vaak voorkomen.

Ook hier wordt gekeken naar het gemiddelde inkomen van 3 jaar, als het laatste jaar het laagste is wordt dit inkomen als toetsinkomen genomen.

Perspectiefverklaring

Hierbij wordt naast je gemiddelde inkomen ook gekeken naar het arbeidsperspectief in de toekomst. Als je een jaar werkzaam bent bij het uitzendbureau kom je in aanmerking voor een

ZZP'er

Ook hier wordt uitgegaan van het gemiddelde van 3 jaarinkomens, als het laatste jaar het laagste is wordt dit inkomen als toetsinkomen genomen.
Vanaf 1 december 2016 is het mogelijk om ook als je nog geen 3 jaar bezig bent in aanmerking te komen voor een hypotheek. Wel kan het zijn dat je een lagere hypotheek krijgt en dus meer eigen middelen moet inbrengen.
Bel of mail voor een afspraak of vul het contactformulier in op de site, www. mariannecroesadvies.nl